Klaar voor de autosloop? Hou rekening met deze zaken

Klaar voor autosloop

Als je wagen zijn beste tijd heeft gehad is het logisch dat je hem naar de autosloop brengt. Je wil niet dat die oude of beschadigde auto weggeroest in jouw garage. Ook is repareren geen optie meer omdat de reparatiekosten te hoog zijn en misschien zelfs hoger dan de huidige waarde van de auto. Je oude auto verkopen aan een autokerkhof is dan de beste optie en een snelle manier om wat geld te verdienen. Maar waar moet je dan op letten als je hem klaarmaakt voor de autosloop? Wij laten het je weten in dit handige artikel.

Denk aan je bezittingen voordat je jouw auto aan de autosloop geeft

Klinkt logisch nietwaar? Sommige van onze persoonlijke bezittingen komen tijdens onze ritten terecht in onze auto. Het is niet vreemd dat ze daar weken of zelfs maanden blijven. Voor bepaalde mensen zijn auto’s een verlengstuk van hun woning. Check dus over er persoonlijke dingen, van belangrijke documenten zoals verzekeringskaarten tot sieraden nog in je auto nestelen. In feite is het gebruikelijk dat autobezitters iets ‘mis plaatsen’, het zonder geluk ergens anders zoeken en het vervolgens in de opbergvak van de auto vinden. Om ervoor te zorgen dat er geen waardevolle persoonlijke bezittingen verloren gaan wanneer je jouw auto weggooit, kam je goed door de kofferbak en andere plekken voordat je hem overhandigt aan de autosloop.

Verwijder waardevolle en bruikbare auto onderdelen voordat je je auto weggooit

Je doel is om zoveel mogelijk geld uit de vernielde auto te halen. Verwijder daarom onderdelen of componenten die wat geld kunnen opleveren als je ze afzonderlijk verkoopt. Focus op dynamo’s, startmotoren, besturingssystemen en andere hoogwaardige onderdelen, maar ook op onderdelen die voor restauratie naar een fabrikant kunnen worden gebracht. Misschien dat je de onderdelen zelf ook nog kan gebruiken in de toekomst dus het bespaart je ook nog eens een dure potentiële aankoop. Schakel een vriend of goede monteur in voor advies voordat je hem wegbrengt naar de autosloop.

Denk aan het papierwerk en het kenteken

Hoewel het mogelijk is om je auto weg te gooien zonder documenten is dat niet aan te raden. Je moet dus alles goed regelen van de eigendomsbewijzen tot de verzekering en de belastingen. Zorg ervoor dat die auto niet meer op je naam staat en je dus ook geen last meer is. O en vergeet de kentekenplaten niet te verwijderen. Het verwijderen van kentekenplaten uit het voertuig bij eigendomsoverdracht is vaak een vereiste dus doe dat als je hem inlevert bij de autosloop.

Tot slot: Kijk rond voor de beste deal

Verschillende autoslopers bieden verschillende bedragen voor je oude wagen. Hoewel aanbiedingen vaak enigszins variëren, is het het beste om rond te kijken naar de beste deal voordat je jouw auto naar de autosloop brengt. Dealers zullen altijd proberen de auto tegen de laagst mogelijke prijs aan te schaffen. Hierdoor moeten jouw onderhandelingsvaardigheden dus wel sterk zijn als je er het beste uit wil halen. Verzamel daarom zoveel mogelijk informatie over de auto, aangezien sloperijen doorgaans willen weten wat de staat is voordat ze een bod doen. Het helpt ook om een ruwe schatting te hebben van de waarde van de auto voordat je aanbiedingen van een autosloop accepteert. 

Op zoek naar premium gebruikte onderdelen? Kijk dan op www.vangilsautomotive.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*