Waarom jij een auto moet importeren uit Duitsland

Taxi Centrale Eindhoven

Mooie auto’s kijken, de hobby van veel mannen. Maar wordt het nu toch echt tijd voor een nieuwe auto voor jou en je gezin? Je kunt natuurlijk een auto in de dealer bij jou in de buurt kopen, lekker makkelijk en snel. Maar heb je wel eens gedacht aan het importeren van een auto uit Duitsland? Dit kan namelijk veel voordeliger voor je zijn. Wij geven je drie redenen waarom jij een auto uit Duitsland moet importeren.

Lagere prijzen

In Nederland zijn al veel auto’s te verkrijgen, maar in Duitsland is de automarkt nog veel groter. De nieuwste modellen zijn dan ook al snel in ons buurland te verkrijgen. Vergeleken met Nederland is er ook een veel grotere concurrentie op de automarkt en dan vooral voor Duitse merken zoals Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz. Deze concurrentie is voor jou voordelig, omdat de prijzen voor de auto’s veel lager liggen in Duitsland. Dit kan je wel 30 tot 35% van de kostprijs schelen!

Houd er wel rekening mee dat als je een auto gaat importeren er meer kosten dan alleen de vraagprijs voor de auto bijkomen. Je moet de auto namelijk ook nog vervoeren naar Nederland. Ook moet je een bedrag rest-BPM betalen voor de Duitse import auto. Maar vaak kom je dan alsnog voordeliger uit dan als je een auto in Nederland koopt

Auto’s met weinig kilometers

Als je een wat luxere en duurdere auto zoekt, maar nog twijfelt uit een compleet nieuwe of een gebruikte auto, dan is een jonggebruikte Duitse auto vaak een goede keuze. Dit zijn auto’s die maar kort zijn gebruikt en dus weinig kilometers op de teller hebben staan. Vaak zien deze auto’s er nog als nieuw uit en zijn deze uitgerust met luxe opties en extra’s, zoals lederen bekleding, stoelverwarming en een achteruitkijkcamera. Deze kort gebruikte auto’s kun je vaak kopen voor een voordelige prijs. Een auto importeren uit Duitsland is dus goed voor je portemonnee.

Goed onderhouden

We raden je aan om een Duitse auto te kopen bij een vertrouwde en grote dealer. Bij deze dealers kan je er namelijk vanuit gaan dat de auto maar één eigenaar heeft gehad en goed onderhouden is. Bij kleinere of onbekende dealers kan de onderhoudshistorie van de auto namelijk soms onbekend zijn en dit is niet handig. Daarnaast krijg je bij vertrouwde dealers vaak een garantie die ook in Nederland geldig is. Als je problemen hebt met je Duitse auto, dan kun je de auto gewoon laten repareren bij een dealer in Nederland en hoef je niet helemaal naar Duitsland te racen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*