Dit is wat je moet doen voor een geslaagde vakantie met de camper

Camper kopen

Op vakantie gaan was voorheen enkel voor de rijken, in de 20ste eeuw kwam er een sterk groeiende middenklasse die niet alleen geld hadden, maar ook door ontwikkelingen in de samenleving echte vakantiedagen had om te besteden met de familie. Onze grootouders hebben dit meegemaakt en daarbij ook de ontwikkeling van de reisindustrie. Het was namelijk al mogelijk om met verscheidene vervoer voertuigen naar vakantiebestemmingen te gaan, vliegtuigen, bussen en treinen waren er natuurlijk al. Maar een fenomeen wat specifiek na de tweede wereldoorlog steeds populairder werd, was een camper kopen of camper huren. Inderdaad ze zijn nog steeds extreem populair, en waarom niet? In plaats van je zorgen te maken dat je airBnb verhuurder een beetje een engerd is, of het feit dat de hotel die je hebt geboekt in een niet zo’n fijne buurt is, ben je verlost van dit soort angsten met een camper. Een camper huren is dan een stuk idealer, in de kwestie van een minder fijne buurt of verhuurder is het antwoord met een camper altijd door gassen. 

Vrijheid voor een ieder 

Wat een camper kopen ook zo ideaal maakt is dat je vrij van bent alle verplichtingen in je bewegend huisje. Wat ook super leuk is in Europa is dat er infrastructuur voor campers is en het is helemaal niet ongewoon om een plekje te huren bij een camping, om een paar daagjes met je camper te staan. Ook handig is het idee dat je camper geserviced kan worden indien er iets fout gaat met je droom op wielen. Het leuke van de camper is ook het idee dat je al je spullen vrijwel altijd bij je hebt op vakantie dit maakt rondtrekken een stuk makkelijker is. Over rondtrekken gesproken indien je reist met een camper heb je de mogelijkheid op die regio van interesse optimaal te bezoeken, waarmee bedoeld wordt het opzoeken van aandachtspunten. Ook is het niet ongewoon om een camper te huren om intern op vakantie te gaan, Nederlandse campings staan vol door dit soort afspraken omdat mensen natuurlijk graag een retraite naar de natuur willen maken en dit goedkoop mogelijk is door een camper huren of een camper kopen.

Een multifunctioneel voertuig met veel mogelijkheden

Campers zijn multifunctioneel, dit is mogelijk door hun slaap en vervoersfunctie, maar er zijn ook enkele manieren waarop mensen hun campers gebruiken die niet direct opvallend zijn. De woonfunctie, je hebt het misschien bij vrienden gezien maar je kan bijvoorbeeld als je kinderen een logeerpartijtje hebben ze laten slapen in de camper dit is opzich een huisje apart en als je er een tv in laat zetten is de camper een stuk aantrekkelijker voor entertainment. Interessanter nog,  zijn er ook mensen die camper huren om het woontekort in Nederland aan te kaarten. Zo zijn er genoeg studenten en volwassenen die hun huur en vaste lasten laag houden door te wonen in een camper. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar is wel een interessante oplossing voor het woontekort. Een camper kopen doen velen dus ook vanuit praktische redenen. Dit is niet een universele oplossing maar toch wel interessant voor degene wie willen proberen op een klein oppervlak te leven. Het is ook wel eens aangehaald dat dit wordt gedaan om minder schadelijke stoffen uit te stoten, die je anders in een kamer, appartement of huis zou uitstoten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*