Een nieuwe motorfiets: goed alternatief voor de auto of toch niet?

Motorfiets alternatief auto

Je overweegt al tijden om jouw auto te verkopen. Hij voldoet niet meer aan jouw wensen of is simpelweg overbodig geworden. In dat geval twijfel je wellicht of je een geheel nieuw exemplaar moet aanschaffen of een andere keuze moet maken. Voor motorliefhebbers is dit vaak een lastige keuze. Als ze de keuze krijgen, dan geven zij direct de voorkeur aan een mooie caferacer. Maar is het ook wel praktisch om je auto te vervangen voor een motor? Is deze wel geschikt voor woon- en werkverkeer? 

Zit jij met twijfels? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je zeker weet of je de juiste keuze maakt. 

Te gebruiken voor woon- en werkverkeer? 

De meeste motorrijders zien hun motorfiets meer als hobby. Lekker sleutelen, mooie ritten maken bij prachtig weer. Iets beters bestaat niet. Ondertussen in je vrije tijd shoppen voor gashendels van Caferacerwebshop, alles om jouw caferacer helemaal naar wens te maken. Maar wat als de motor niet alleen meer een hobby is, maar als je deze ook in gaat zetten om jezelf van A naar B te verplaatsen? 

Dit gebeurt vaker dan je denkt. Motorrijden naar je werk of om ergens op bezoek te gaan is meestal ook geen enkel probleem. Afgezien van sneeuw en ijs, zal je motor in principe alle weertypes kunnen trotseren. Houd er dan natuurlijk wel rekening mee dat je jezelf warm aan moet kleden en de nodige voorzorgsmaatregelen moet treffen. 

Daarnaast is het belangrijk om jezelf af te vragen of motorrijden op die manier wel leuk blijft. Natuurlijk, een motor kan prima worden gebruikt als praktisch vervoersmiddel. Echter, was dat doorgaans niet de bedoeling toen je de motorfiets aanschafte. Toen je knipperlichten van Caferacerwebshop kocht en langzaam jouw droommotor samenstelde. Het was toen bedoeld als hobby. Gaat de lol er niet af als je iedere dag door weer en wind moet? 

Minder praktisch met een gezin 


Een motor kan een heel goed alternatief voor de auto zijn, mits je verder natuurlijk geen of slechts één iemand incidenteel mee hoeft te nemen. En ook dan verschilt het. Wanneer je partner zijn of haar hand breekt, dan moet je er natuurlijk niet aan denken om haar eerst achterop de motorfiets mee te nemen. Een auto zal dan praktischer zijn. Met een gezin lijkt het al helemaal een onmogelijke taak. Je kunt moeilijk met vier of meer personen op één motor. 

Daarom is het belangrijk om – nog voordat je de knoop doorhakt –  eerst goed na te denken wat je gezinssamenstelling is en hoe vaak je de auto nu gebruikt voor woon- en werkverkeer. Is het mogelijk om een motor als alternatief te gebruiken of is dit simpelweg niet praktisch genoeg? 

Besluit je toch om een auto aan te houden en hiernaast een motor te kopen? Ook dan is het slim om rekening te houden met je gezin. Wil je in de avond nog even lekker gaan rijden terwijl de kinderen op bed liggen? Denk dan bijvoorbeeld aan een db killer van Caferacerwebshop.com. Zo kan je ongehoord vertrekken en weer thuiskomen. Wel zo praktisch! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*