Zorg voor een nieuwe APK bij het verkopen van je auto

APK - Auto verkopen

Je wilt je auto verkopen, maar nu zie je dat de huidige APK bijna is verlopen of al is verlopen. Omdat je geen zin hebt in hoge kosten, terwijl je toch op het punt staat om je auto weg te doen besluit je om het voertuig zonder APK te koop te zetten. Maar is dit wel de slimste keuze? Wij zetten het e.e.a naast elkaar.

Auto zonder APK verkopen geen slimme keuze

Geen APK nemen zorgt er inderdaad voor dat je niet opgezadeld komt te zitten met hoge kosten. Voordat de RDW erkende garage jou een geldige APK geeft moet de auto wel aan bepaalde voorwaarde voldoen en hier zijn geregeld reparaties of ander onderhoud voor nodig. Vervelend dus.

Het nadeel is dat een auto die niet over een geldige APK beschikt de weg niet op mag. En je auto aan iemand aanbieden die daar vervolgens niet meer de weg op mag klinkt voor de wederpartij niet erg interessant. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen ten eerste niet bereid zullen zijn om de auto over te nemen of slechts een zeer laag bedrag bieden voor je mooie auto. Dat is zonde.

In veel gevallen betaald het zich uit om toch een APK te nemen en je voertuig vervolgens voor een hogere prijs te verkopen. Wanneer je dit op deze manier wilt aanpakken dan hebben we een aantal tips die je toe kunt passen en waardoor jouw auto je het meeste oplevert.

Tips bij het nemen van een APK en je auto verkopen

Je auto verkopen met een geldige APK is in veel situaties de geschikte keuze. Gebruik de onderstaande tips om het maximale eruit te halen.

  • Zie je dat de APK van jouw auto bijna verloopt. Dan kun je van tevoren al zorgen voor een nieuwe APK. Je kunt 2 maanden van tevoren een nieuwe APK nemen. Veel mensen kiezen ervoor om te wachten voor het laatste moment, omdat ze er vanuit gaan dat de APK dan ook in de toekomst het langste geldig is. Dit is echter niet helemaal waar, want de 2 maanden wordt vervolgens bij het jaar opgeteld. Dit betekent dat wanneer jij je auto 2 maanden voor de verloopdatum verlengd vervolgens een geldige APK krijgt van 1 jaar + 2 maanden (dus 14 maanden). 2 maanden is wel het maximum en je kunt dus geen APK voor 15 maanden krijgen.
  • Overleg van tevoren bij de garage over de mogelijkheden en geef eventueel aan dat je jouw auto wilt verkopen. Het is altijd verstandig om de garage eerst te laten bellen indien ze iets tegenkomen wat hoge kosten oplevert. Op deze manier voorkom je dat je onverwachts een hoge rekening krijgt bij het ophalen van je voertuig. In de meeste gevallen doen garages dit al, maar verstandig is om het nog even te controleren.
  • Dit voorgaande kun je ook doen met een voor-keuring. Een voor-keuring is interessant wanneer je niet zeker weet of je auto de keuring wel doorkomt. De garage checkt op deze manier snel op de belangrijkste punten en kan dit direct aan jou terugkoppelen.
  • Heeft je auto een geldige APK? Zorg dan dat potentiële kopers hier duidelijk van op de hoogte worden gesteld. Bij het plaatsen van een online advertentie is het belangrijk dat ze direct kunnen zien dat de auto een APK heeft en indien deze nog lang geldig is dat bezoekers hiervan op de hoogte zijn.

In Den Haag is Superservice het garagebedrijf waar je terecht kan voor je APK Keuring. Zonder afspraak kan je langskomen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*