De waarde van je auto verhogen bij verkoop

Waarde auto verhogen

Wie zijn of haar auto verkoopt wil daar natuurlijk het beste bedrag voor ontvangen. Maar we moeten ook realistisch zijn met het bepalen van de prijs, want we willen ook geen jaar aan het werk zijn met de verkoop van ons voertuig. Wat is de beste manier om je auto voor een geschikte prijs te verkopen? Wij zetten de tips op een rij die je helpen om de beste waarde te ontvangen voor je auto bij verkoop.

Waarde van je auto verhogen

Bij het verkopen van je auto gaat het allemaal om de presentatie ervan. Geeft je auto de indruk aan andere mensen dat deze veel waard is? Dan zullen zij bereid zijn om er meer voor te betalen. Het moet natuurlijk wel betrouwbaar blijen en niet lijken op een oplichting. Hieronder hebben we de tips op een rijtje gezet, waarna we iedere tips verder hebben uitgewerkt.

  • Een schone auto levert meer op
  • Vervang kapotte en slechte onderdelen
  • Zorg voor een geldige APK
  • Maak goede advertenties
  • Beschik over alle documenten en accessoires

Een schone auto levert meer op!

Schoonmaken autowaarde verhogenIets wat er goed, netjes en verzorgd uitziet zijn mensen simpelweg bereid voor om meer voor te betalen. Dit is hetzelfde principe wanneer jij een winkel ziet die er niet netjes en verzorgd uitziet. In dat geval zal je minder snel bereid zijn om de winkel binnen te lopen en je geld uit te geven. Zorg voor een wasbeurt, en maak het interieur van je auto helemaal schoon. Wanneer er iemand langskomt om je auto te bekijken zal dit meer vertrouwen geven aan de potentiële koper.

Een representatieve auto krijg je ook met een goede poetsbeurt van je auto. Kun je dit niet zelf? Dan is er vast een garage bij je in de buurt te vinden die het voor een goede prijs kan doen of ken je binnen je kenniskring nog iemand die voor jou je auto even kan poetsen.

Vervang kapotte en slechte onderdelen

Geef de potentiële koper niet de kans om de prijs naar beneden te halen of het aanbod toch af te wijzen wanneer er kapotte of slechte onderdelen bij je auto zijn te vinden. Kapotte wieldoppen of roestige velgen bijvoorbeeld zien er erg slecht uit en zullen er vrijwel altijd voor zorgen dat de koper niet bereid is om het volledige bedrag te betalen.

Vervang deze onderdelen of behandel ze, zodat ze er netjes uitzien. Ook rubber onderdelen in het voertuig kunnen naar verloop van tijd lelijk worden. Hier zijn bepaalde sprays voor waarmee je deze zelfstandig netjes opknapt. Vergeet verder niet om naar je nummerplaat te kijken. Deze kan er ook erg verouderd uitzien na verloop van tijd. Vervang deze ook voor een nieuwe. Met deze simpele tips kun je er al voor zorgen dat je auto er binnen no-time beter uitziet.

Zorg voor een geldige APK

Wie zit er te wachten op een auto die de openbare weg niet op mag? Juist, niemand zal een auto zonder APK kopen. Zorg er daarom voor dat je auto altijd een geldige APK heeft ten ten minste nog meer dan 3 maanden geldig is. Is de keuring nog maar een korte tijd geldig? Ook dan is het verstandig om alvast een nieuwe te geven. Het is een extra verkooppunt wanneer je aan kunt geven dat het voertuig nog een lange tijd is toegestaan voor de keuring. Mensen zijn bereid om er meer voor te betalen en daarom is het nemen van een APK eerder een investering dan een uitgave.

Maak goede advertenties

De advertentie die jij plaatst bepaald of de potentiële bezoeker verder gaat kijken of doorgaat naar de volgende advertentie. Zorg daarom voor een goede advertentie. De sleutel is om zo duidelijk mogelijk te zijn. Hiermee creëer je betrouwbaarheid. Soms denken mensen dat een vage advertentie beter is in het geval de auto een paar beperkingen heeft. Echter is de kans groot dat de koper uiteindelijk alsnog voor het sluiten van een deal achter de beperkingen komt en dan minder of niet meer wil betalen.

Maak foto’s van alle aanzichten van je auto en de belangrijke plekken. Zorg verder voor een volledige omschrijving. Naast dat je vertrouwen creëert bij de potentiële koper zorg je er ook voor dat je hem of haar geen onderhandelingsruimte geeft. Denk er verder goed over na wat jij belangrijk vind in een advertentie. Vind jij het zelf prettig om een wazige advertentie te kijken of klik je ook door naar de volgende?

Beschik over alle documenten en accessoires

Zorg dat je alle documenten en accessoires bij de hand hebt die de koper nodig heeft. Net als bij het vorige punt is dit noodzakelijk om te zorgen voor betrouwbaarheid. Wie de onderhoudsgeschiedenis kan tonen laat exact zien wat er met de auto is gebeurd en of deze schade heeft gehad.

Niemand wil een auto kopen die in het verleden schade heeft gehad. Zorg daarom dat je voor deze betrouwbaarheid kunt zorgen en het schadeverleden en de onderhoudsgeschiedenis kunt tonen. Andere spullen die de koper nodig heeft zijn de sleutels (inclusief reservesleutels), reserveband en andere onderdelen die bij de auto horen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*