Waar heb je aanrijbeveiliging voor nodig?

aanrijbeveiliging

Aanrijbeveiliging wordt over het algemeen gebruikt om schades te voorkomen. Deze schades kunnen ontstaan doordat een voertuig tegen een sterk en solide object aanrijdt. Het solide object geeft tijdens de botsing hoogstwaarschijnlijk niets mee, waardoor het voertuig de klap op zich neemt. Dit leidt meestal tot een flinke klap met beschadigingen. Voor aanrijbeveiliging buiten kun je denken aan vangrails, afschermpalen, bevestigingspalen en kolombeschermers. Al deze onderdelen komen voor in verschillende types. Een vangrail kan variëren in gewicht, hoogte, lengte en breedte. Daarnaast kun je er ook een gebruikte vangrail aanschaffen. Afschermpalen kunnen variëren in ontwerp. Er wordt het meest gebruik gemaakt van rode of gele kleuren vanwege de opvallendheid.

Het gebruik van vangrails

Bij vangrails kopen is het belangrijk om na te gaan wat deze vangrail op moet kunnen vangen. Vangrails worden in de meeste gevallen geplaatst langs hogesnelheids wegen of wegen met water. Dit voorkomt dat voertuigen in het water belanden en nog meer schade oplopen. Wanneer een auto in het water terecht komt, is de auto total loss en kan het voertuig naar de sloop gebracht worden. In het geval van pech op de snelweg, zorgt een vangrail voor extra beveiliging van de inzittenden van het voertuig. Na het aan de kant zetten van het voertuig is het uiterst belangrijk dat de inzittenden achter de vangrail gaan staan. 

Waar wordt aanrijbeveiliging gebruikt?

Aanrijbeveiliging wordt op veel plekken gebruikt. Een bekend voorbeeld is de vangrail langs de snelweg en rivieren. Een kolom- of zuil bescherming kan bijvoorbeeld gebruikt worden in een loods waar gereden wordt met heftrucks enz. Deze kolombescherming zorgt ervoor dat als er een heftruck tegen een steunpaal aanrijdt, de schade bij zowel de paal als de heftruck beperkt wordt. De paal is niet alleen minder beschadigd, maar de kolombescherming kan ook de klap op zich nemen. Dit zorgt ervoor dat de steunpaal niet zomaar omklapt en naar beneden valt. Pas wanneer alle veiligheidsmaatregelen volledig zijn toegepast kan een bedrijf veilig en correct te werk gaan.

Veiligheid in het verkeer

Om ervoor te zorgen dat de veiligheid in het verkeer toeneemt, kun je gebruik maken van een verkeersveiligheidpop. Deze pop wordt over het algemeen langs de weg neergezet en herinnert mensen eraan om niet te snel te rijden. Als mensen minder snel gaan rijden, zullen er minder ongelukken plaatsvinden en zal de verkeersveiligheid toenemen. Aangezien er elk jaar ontzettend veel ongelukken plaatsvinden lijkt me dit een goed initiatief. Buiten het gebruik van veiligheidspoppen wordt er ook gebruik gemaakt van gekleurde palen. Deze palen staan vaak in de buurt van scholen en trekken de aandacht van vanwege de afwijkende kleuren. 

Overige veiligheidsproducten voor bedrijven

Om de veiligheid in een bedrijf te optimaliseren, is het van belang om in het bezit te zijn van veiligheidsproducten. Bepaalde werkplaatsen en technische bedrijven zijn natuurlijk verplicht om bepaalde producten in huis te hebben, omdat daar meer gevaarlijke ongelukken kunnen voorkomen. Een aantal veiligheidsproducten zijn onder andere: een oogdouche, nooddouches, handdouches en schoenen met stalen neuzen. In een omgeving met natte ruimtes is het extra veilig om anti-slip matten neer te leggen zodat mensen niet uitglijden en vallen. De omgevingen die anti-slip matten zouden moeten hebben zijn zwembaden, openbare kleedkamers en douches en sauna’s. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*