Wat is carwrapping?

Wat is car wrapping

Je zal er vast wel eens van gehoord hebben, carwrapping. Bij carwrapping wordt er met behulp van een speciale folie een nieuwe laag over de bodywork of velgen van een auto aangebracht waardoor bepaalde delen een andere kleur krijgen. Carwrapping is een hele populaire manier om je auto te pimpen en zodra je die bepaalde kleur beu bent is de folie er ook zo weer af. Je kan je auto zelf wrappen, maar als je er geen ervaring mee hebt is het erg moeilijk om de wrap er zeer strak op te krijgen. Daarom laten veel mensen hun auto ook wrappen door gespecialiseerde bedrijven zoals X Carwrapping.

De mogelijkheden op het gebied van kleur

Je hebt een heel groot scala aan mogelijkheden op het gebied van kleur, de speciale wrapfolie is namelijk in heel veel mooie en bijzondere kleuren te verkrijgen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie mat zwarte kleur, of als je wat meer wilt opvallen kan je gaan voor metallic oranje. De erg bijzondere wraps waar patronen zoals carbon, afbeeldingen of meerdere kleuren op staan zijn natuurlijk ook een stuk duurder. 

Waarom laten mensen hun auto wrappen?

Door middel van je auto te laten wrappen kan je erg snel voor een compleet nieuwe look zorgen, dit is ook gelijk de grootste reden waarom mensen dit laten doen aangezien mensen de kleur na verloop van tijd beu raken. Een compleet nieuwe look is niet het enigste voordeel waarom mensen hun auto laten wrappen, de speciale laag wrapfolie heeft ook nog eens een beschermende functie voor de originele lak die eronder verstopt zit. Als je de wrap beu bent is deze er ook zo weer afgehaald, zonder onderliggende schade. 

Hoe kan je folie mooi houden?

Net als bij gewone autolak is het belangrijk om de folie mooi schoon te houden, qua onderhoud zit er eigenlijk geen verschil tussen. Net als bij lak zal vuil en vogelpoep na verloop van tijd invreten op de folie waardoor deze beschadigd kan worden. De folie is geschikt om zowel met de hand gepoetst te worden als een door middel van een ritje door de wasstraat. Afhankelijk van de soort wrap die je voor je auto gebruikt zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden, wanneer je een waxlaag op een matte of satijnglans wrap smeert zal deze er na een tijdje van opgaan blinken en dat is natuurlijk niet het effect waar die soorten wraps voor bedoeld zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*